Szombat, 2024-04-20, 5:07 AM
Üdvözöllek, Vendég
Nyitólap » 2011 » Augusztus » 10 » Vezetőségi Köszöntés, Bemutatkozás.
11:45 AM
Vezetőségi Köszöntés, Bemutatkozás.
Tisztelt Kedves Látogatók, Tisztelt Sportegyesületi Tagok!
 
 
Sportegyesületi Elnök
 

1936 évben indult meg Dunaharasztiban a repülőmodellezés, vagy ahogyan akkor nevezték a "repgépmodellezés".
Debreczeni Géza cserkészrepülő volt a "repgépmodellező szakkör" vezetője. A modellező szakköröket a Horty Miklós Nemzeti Repülőalap, valamint a Magyar Aeroszövetség szponzorálta állami pénzből.
Dunaharasztiban a Református Templom és hitgyüllekezet adott otthont a ekkortályt a modellező szakköröknek. Kiss Lajos a modellezőklub aktív tagja és meghatározó egyénisége volt már ekkor is a Dunaharaszti Repülőmodellzésnek.

1945 évben a repülőmodellezés szünetelt a II. Világháború és a háborús cselekmények miatt Dunaharasztiban.
A Szovjet Kommunista csapatok siralmas állapotokat hagytak a repülőmodellezők értékeiben, vagyonában. A repülőmodelleket összetörték, a rajzokat elégették, megsemmisítettek minden olyan értéket, amely számukra veszélyt jelenthetett.

1947 évben az újjáépítés megkezdésekor Dunaharasztiban a Kiss Lajos vezetésével újraindult a repülőmodellezés, eleinte a Református Egyház biztosította a foglalkozásokhoz a helyiséget.

1949 években a Magyar Honvédelmi Szövetség, valamint a Dunaharaszti Tanács biztosította a foglalkozásokhoz a megfelelő modellezőanyagot, valmint a helyiséget.

Későbbiekben a József Attila Művelődési Ház adott otthont a modellezőknek Dunaharasztiban, Így a nevünket Dunaharaszti Modellező Klubról József Attila Művelődési Ház Modellező Klubra változtattuk.

Főként hajós és repülős szakosztály működött ekkor a Klubon belül.

Számos első második és harmadik helyezet született a hajós és repülős versenyeken, amelyet a Magyar Honvédelmi Szövetség szervezett.

Kiss Lajos vezetésével folyamatosan zajlottak a modellező növendékek képzései.

2007 évben Kiss Lajos Bátyám leköszönt a József Attila Modellező Klub éléről ,ekkor Én Lukács Tibor kaptam lehetőséget arra hogy vezessem a József Attilla Műv. Ház Modellező Klubját.

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy milyen szerteágazó tevékenység zajlik a József Attlia Műv. Ház Modellező Klubjában, milyen magas a szakmai apokon nyugszik a Klub tevékenysége.
Észrevettem továbbá azt is hogy milyen sokan csatlakoztak hozzánk a környező településekről, és már résges regen nem vagyunk kizárólag Dunaharaszti Modellező Klub.

Nemsokára visszavettük a régi nevünket, amely alapító okirat szerint Dunaharaszti Modellező Klub volt, és sportegyesületté alakultunk 2008 Évben.
2009 Évben elindítottuk a Dr. Bendek György Antik Repülőmodell Vándorkupa Versenyt.
2010 Évben mitegy 30 versenyen nyertünk el első második és harmadik helyezést.
Még ezév végén közgyülésen döntöttünk a névváltoztatásról, Dunaharaszti Modellező Sportegyesület helyett, a Dr. Benedek György Repülőmodellező Sportegyesület nevet vettük fel.

A névadónk, Dr. Bendek György repülőmodellező sportélete kijelölte számunkra a megfelelő szakmai utat, amelyen keresztül szeretnénk Magyarország legkivállóbb repülőmodellező klubjává vállni.

Üdvözlettel, szebb jövőt kívánva: Lukács Tibor Sportegyesületi Elnök.
 

 
Megtekintések száma: 3043 | Hozzáadta: Jettibi | Helyezés: 4.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]